Удар по мосту в Чонгарі ускладнив логістику ворога: він в курсі, що ми будемо працювати по ньому і далі, - Гуменюк

Удар по мосту в Чонгарі ускладнив логістику ворога: він в курсі, що ми будемо працювати по ньому і далі, - Гуменюк

Удар по Чонгарському мосту, який було завдано  22 червня, суттєво ускладнив логістику окупаційного війська. Зважаючи на важливість цього шляху росіяни за 24 години звели там понтонну переправу. Чи допоможе це ворогу розповіла в ефірі "Ми-Україна" речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

"Понтонна переправа не є абсолютною альтернативою і повноцінною заміною стаціонарного мосту. Знаємо свій досвід по Антонівському мосту, і вздовж Каховської ГЕС – тактика окупантів нам зрозуміла і нами вже пройдена. Ми знаємо, що вони будуть робити, як вони будуть намагатися влаштувати альтернативу і в принципі вони теж обізнані у тому, що ми будемо працювати досить методично і по цій переправі", – зазначила вона.

Гуменюк додала, що російські сили продовжуватимуть ремонтувати той самий міст, там само як вони чинили під час роботи Сил оборони зі звільнення правого берега Херсонщини.

"Але в цьому випадку у них дуже складні умови через те, що події, які зараз розвиваються на лінії фронту відбуваються безпосередньо на суходолі і цей міст в глибокому тилу самих окупантів. Вони будуть знов і знову потерпати через те, що він не працює повноцінно. Альтернативний шлях через Армянськ набагато ближчий до Сил оборони і окупанти усвідомлюють, що там вогневий контроль також потужний", - пояснила речниця ОК "Південь".

Як писав "Ми-Україна" раніше, 22 червня по Чонгарському мосту, що веде у Крим, вночі було завдано удару.
Російські ЗМІ пишуть, що удар по мосту в Чонгарі було завдано ракетами Storm Shadow. Призначений Кремлем так званий “глава” Херсонської області Володимир Сальдо повідомив, що вночі під удар потрапили кілька мостів.

Сполучені Штати не причетні до ударів Збройних Сил України по Чонгарському мосту в Криму. Україна від самого початку вторгнення росії сама обирає цілі для нанесення ударів, заявив прес-секретар Пентагону Патрік Райдер.

Головне