У В'єтнамі продовжує вирувати супертайфун Ягі: загинули щонайменше 59 людей

У В'єтнамі продовжує вирувати супертайфун Ягі: загинули щонайменше 59 людей

Супертайфун Ягі продовжує лютувати у В'єтнамі вже третій день поспіль. За останніми даними, жертвами стихії стали щонайменше 59 людей, пише AP.

Крім загиблих у регіоні фіксуються масштабні пошкодження - частково зруйновано близько 100 підприємств. Збитки від наслідків стихії оцінюються у мільйони доларів, оскільки було втрачено дороге устаткування та готову продукцію.

Частина В'єтнаму, зокрема провінції Хайфон та Куангнінь досі без енергопостачання. Також у країні зупинилися безліч підприємств, які зможуть відновити свою роботу не раніше, ніж за місяць.

Через значну кількість опадів у В'єтнамі спостерігаються повені та зсуви - рівень води у річках сягнув небезпечного рівня. Це призводить до руйнування мостів. Так, у гірській провінції Као Банг через обрушення мосту в аварію потрапив пасажирський автобус з 20 людьми. А у провінції Фу-Тхо через обвал мосту у річку впали з десяток автомобілів.

Як повідомляли "Ми-Україна", в індонезійській провінції Північне Малуку внаслідок повені загинули 13 людей, ще дві дитини отримали поранення.

Головне