У військового ТЦК на Київщині знайшли арсенал зброї та боєприпасів (фото)

У військового ТЦК на Київщині знайшли арсенал зброї та боєприпасів (фото)

У військовослужбовця ТЦК у Київській області знайшли арсенал зброї та боєприпасів. Наразі його затримано. Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури на сторінці у Facebook.

Як зазначається, військовому повідомлено про підозру за фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України). Чоловік, як вважає слідство, незаконно зберігав такий арсенал.

У його квартирах, господарчих будівлях та автівці загалом провели 22 обшуки, повідомила прокуратура. Так, правоохоронці вилучили автомати, магазини до автоматичної зброї, револьвер, нарізну та гладку мисливську зброї, 6500 набоїв різного калібру, 35 гранат, запали, міну, тротилову шашку, ножі, протитанкову керовану ракету, тепловізор тощо.

Військового територіального центру комплектування та соціальної підтримки Київщини було затримано у порядку ст. 208 КПК України. Йому вже обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час. Внаслідок такого рішення прокуратура готує апеляційну скаргу.

Крім того, слідство шукає канали надходження зброї до військового та встановлює осіб, які також можуть бути причетні до правопорушення.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки затримала керівника  Калуського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Чоловік за кошти “вирішував питання” з місцевою військово-лікарською комісією про визнання військовозобов’язаних тимчасово непридатними до служби.

Головне