У центрі Києва чоловік принижував загиблих захисників: його затримали

У центрі Києва чоловік принижував загиблих захисників: його затримали

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який публічно висловлював зневагу до загиблих українських військових на Хрещатику.

Про це повідомила поліція Києва.

Затриманим виявився 45-річний мешканець Харкова, який наразі проживає у столиці.

Поліцейські під час моніторингу соціальних мереж виявили відео, на якому чоловік із використанням ненормативної лексики ображав українське суспільство та зневажливо говорив про військових, включаючи тих, хто загинув, захищаючи Україну від російської агресії.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування чи визнання правомірною збройної агресії рф проти України. Наразі тривають невідкладні слідчі дії. 

Чоловіку загрожує позбавлення волі строком до п’яти років.

В поліції зауважили, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинною, доки її провина не буде доведена в суді та встановлена обвинувальним вироком.

Напередодні жінка намагалася повісити прапор рф на постамент знесеного пам'ятника Катерини II в Одесі. Правоохоронці оперативно відреагували на ситуацію. Особу жінки встановлено, наразі з нею працюють поліцейські безпосередньо на місці події. Проводиться вилучення речових доказів для подальшого розслідування.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала у Харкові місцеву мешканку, яка через Telegram передавала інформацію про розташування підрозділів ЗСУ російським окупантам.

Головне