У США готують нову стратегію допомоги Україні, - WP

У США готують нову стратегію допомоги Україні, - WP

Адміністрація президента США Джо Байдена працює над стратегією довгострокової підтримки України, яка акцентується на допомозі Києву у відбитті нових російських наступів, зокрема за допомогою зміцнення Збройних сил та економіки країни.

Про це повідомляє The Washington Post.

Плани відчутно відрізняються від підходу минулого року, коли США та їх союзники намагалися швидко відтіснити російські війська, надсилаючи тренерів та сучасне озброєння.

Замість цього, нинішня стратегія передбачає, щоб Україна утримувала свої позиції на полі бою, але стала набагато сильнішою до кінця 2024 року.

Ці плани США є частиною широкомасштабних зусиль майже трьох десятків країн, які підтримують Україну, обіцяючи їй довгострокову безпекову та економічну підтримку. Кожна сторона готує документ, в якому визначаються її конкретні зобов'язання на період до десяти років у майбутньому.

Наприклад, угода між Британією та Україною передбачає сприяння в морській безпеці, повітряному просторі, протиповітряній обороні та іншому, а також фіскальну підтримку та доступ до фінансового сектору.

Стратегія також передбачає підтримку короткострокових військових операцій, розбудову майбутніх українських Збройних сил, реформи для повної інтеграції України в західні інституції та інші заходи.

Адміністрація сподівається оприлюднити свої власні 10-річні зобов'язання цієї весни, якщо запит на додаткове фінансування України буде схвалений Конгресом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, хакери ГУР знищили всю IT-інфраструктуру російської компанії IPL Consulting.

Головне