У серпні відбудеться два суперлуння: коли дивитися

У серпні відбудеться два суперлуння: коли дивитися

Українці, як і решта світу, матимуть змогу двічі поспіль побачити суперлуння у серпні. Як пише Sky News, таке явище протягом одного місяця спостерігається досить рідко.

Суперлуння (або супермісяць чи суперповня) виникає, коли повний Місяць підходить найближче до Землі. Під час цього явища природний супутник Землі здається на 14% більше і на 30% яскравіше, ніж коли перебуває на найвіддаленішій позиції.

Перше суперлуння цього місяця можна буде споглядати вже 1 серпня, наступне - 30-го числа. При цьому другий супермісяць вважатиметься "Блакитним Місяцем". Так називають другу повню, що припадає на один календарний місяць.

Як побачити суперлуння: що для цього потрібно

Астрономи говорять, що єдина необхідна умова - це гарна погода, оскільки під час суперповні роздивитися поверхню небесного тіла з його кратерам та морями можна навіть через звичайні біноклі.

"Теплі літні ночі - ідеальний час, щоб спостерігати за сходом повного Місяця в східній частині неба за кілька хвилин після заходу сонця, і це відбудеться двічі в серпні", - розповів астрофізик NASA на пенсії Фред Еспенак.

"Це хороша можливість використовувати невеликий телескоп або бінокль, щоб детально розглянути поверхню Місяця, або навіть спробувати зробити кілька цікавих фотографій Місяця... схід місяця відразу після заходу сонця буде вражаючим видовищем, оскільки він здаватиметься величезним у порівнянні з навколишнім ландшафтом", - йдеться у повідомленні Королівських музеїв Грінвіча.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Lockheed Martin збудує для NASA ядерну ракету, яка доставлятиме людей на Марс.

Головне