У рф не закінчуються ракети, вони продовжують їх виробляти, - Гуменюк

У рф не закінчуються ракети, вони продовжують їх виробляти, - Гуменюк

росія продовжує виробляти ракети, проте вже нижчими темпами ніж на початку повномасштабної війни. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповіла речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк.

"На жаль, слід усвідомлювати, що у них (росіян - ред.) продовжується виробництво. Це найголовніший чинник того, що ракети не закінчуються. Витрачаючи вони мають змогу поповнювати запас. Так, це не такі темпи і кількості, які вони мали на початку вторгнення, але об'єктивно не можна недооцінювати ворога. Вони виготовляють ракети і найкращий механізм припинення цього - посилення санкцій", - наголосила вона.

Гуменюк додала, що запас "Калібрів" у росіян ще дуже великий, щоб продовжувати шантаж і терор українського населення.

Нагадаємо, за даними ОК "Південь" станом на ранок 20 серпня в Чорному морі знаходиться дев'ять кораблів російського флоту, з них один носій високоточної зброї. Йдеться про підводний човен з чотирма спорядженими "Калібрами" на борту. Рівень загрози оцінюється як високий, попри те, що тактична і стратегічна авіація цієї ночі не була активна.

Раніше речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат розповів скільки ракет на місяць, включно з балістичними, виготовляє росія.

Як писав "Ми-Україна" раніше, терористичний ракетний удар по Чернігову, якого армія рф завдала напередодні, забрав життя семи людей, ще 148 осіб постраждали. Відповідні дані станом на ранок неділі, 20 серпня, навів голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. За його даними, у медичних закладах нині залишається 41 пацієнт, з яких 15 – прооперованих за вчора.

Головне