У Печерському районі Києва спалахнула сильна пожежа

У Печерському районі Києва спалахнула сильна пожежа

У Печерському районі міста Києва спалахнула сильна пожежа в житловому будинку. Наразі її намагаються ліквідувати.

Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі.

"У Печерському районі пожежно-рятувальні служби ліквідовують пожежу в житловому будинку. Загоряння виникло в квартирі на третьому поверсі триповерхового будинку", - йдеться в повідомленні Кличка.

Мер розповів, що вогонь розповсюдився на дах будівлі на загальній площі 1000 м. кв.

Водночас проводиться евакуація мешканців будинку. Про постраждалих наразі інформації не надходило. При цьому медики чергують на місці.

Нагадаємо, лісові пожежі на Тенерифе не вщухають кілька днів поспіль. Людей евакуюють з 11 міст. Через спеку вогонь дуже важко приборкувати – площа пожеж сягає 5000 гектарів. За словами президентки Ради Тенерифе Рози Давіли, таких масштабних пожеж Канарські острови ще не переживали. Вона наголосила, що пріоритетом є “захист життя людей”. За її даними, вогонь поки що не знищив жодного будинку на острові.

Популярні туристичні райони Тенерифе поки що не постраждали, і два його аеропорти працюють у звичайному режимі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у західній провінції Канади Британській Колумбії посилилися лісові пожежі. Уряд закликав 35 тисячам осіб негайно евакуйовуватися. Відомо, що з 18 серпня у провінції оголосили надзвичайний стан. Стихійне лихо охопили внутрішні райони Британської Колумбії. Прем’єр-міністр додав, що жителі та рятувальники потребують притулку.

Головне