У німецькій розвідці вважають, що росія може атакувати НАТО до 2030 року

У німецькій розвідці вважають, що росія може атакувати НАТО до 2030 року

Очільник німецької Федеральної розвідувальної служби Бруно Каль бачить пряму військову загрозу з боку росії та вважає, що зс рф можуть атакувати НАТО не пізніше кінця цього десятиліття.

Про це повідомляє n-tv.

"Російські збройні сили можуть здійснити атаку на НАТО не пізніше кінця цього десятиліття", - сказав Каль на слуханнях у Комітеті парламентського контролю Бундестагу. 

Він підкреслив, що Кремль бачить у Німеччині одного зі своїх головних ворогів, оскільки країна є другим найбільшим прихильником у підтримці України.

“Ми знаходимося в прямій конфронтації з росією”, - зазначив голова розвідки.

Також він додав, що російський диктатор Володимир Путін стурбований не просто Україною, а "насправді створенням нового світового порядку". 

Водночас німецький чиновник додав, що російські спецслужби все активніше діють на міжнародній арені і без вагань використовують будь-які можливості. 

Нагадаємо, голова опозиційної партії "Християнсько-демократичний союз" (ХДС) та кандидат на пост канцлера Німеччини Фрідріх Мерц висловив готовність передати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Як писав “Ми Україна” раніше, німецькі солдати брали участь у спортивних змаганнях, де також була присутня російська армія. Міноборони Німеччини почало перевірку.

Головне