"У нас немає червоних ліній": Іран пригрозив солдатам США, яких Пентагон відправить в Ізраїль

Іран відреагував новими погрозами на рішення США відправити систему ПРО THAAD та американських солдат разом з нею до Ізраїлю. Про це пише The Telegraph.

"США піддають ризику життя своїх солдатів, відправляючи їх для управління американськими ракетними системами в Ізраїлі. У нас немає червоних ліній у захисті наших людей та інтересів", - заявив голова іранського МЗС Аббас Арагчі.

Він також наголосив на тому, що "Іран не хоче війни", але до неї готовий. 

Заява пролунала після того, міністр оборони США Ллойд Остін затвердив розгортання батареї THAAD та її екіпажу в Ізраїлі. Ця система здатна перехоплювати балістичні ракети на швидкості до 6000 миль на годину. Це стане першим розміщення американських бойових частин в Ізраїлі з початку конфлікту в жовтні минулого року.

Президент США Джо Байден підтвердив, що це рішення прийняте "для захисту Ізраїлю". Представник Пентагону Пет Райдер додав, що цей крок "підкреслює непохитну відданість Сполучених Штатів захисту Ізраїлю та американців в Ізраїлі від будь-яких подальших атак балістичними ракетами з боку Ірану".

Нагадаємо, напередодні, 13 жовтня, в Ізраїлі заявили, що близько 40 людей отримали поранення внаслідок атаки безпілотника "Хезболли" поблизу Біньяміна, що в центральній частині країни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ООН заявили, що танки Ізраїлю прорвалися на базу миротворців в Лівані.

 

 

 

Головне