У Колумбії зіткнулися два військові літаки: є жертва

У Колумбії зіткнулися два військові літаки: є жертва

У Колумбії під час навчань зіткнулися два військові літаки. Внаслідок інциленту один із пілотів літаків загинув.

Про це повідомила прес-служба Військово-повітряних сил Колумбії на сторінці в Twitter.

"З жалем повідомляємо, що два літаки T-27 Tucano, які виконували навчальну місію, розбилися біля 2-го повітряного бойового командування", - йдеться в повідомленні.

За даними журналістів, обидва пілоти катапультувалися. При цьому, на жаль, один із них від отриманих травм загинув.

ВПС Колумбії заявили, що загиблий – це підполковник Маріо Андрес Еспіноса Гонсалес.

Нагадаємо, Колумбія направить росії ноту протесту через ракетний удар по Краматорську 27 червня, через який постраждали також троє колумбійців. Глава держави звинуватив рф у порушеннях законів війни через ракетний обстріл цивільних у Краматорську, зокрема громадян Колумбії.

“росія атакувала трьох беззахисних колумбійців. Тим самим порушивши закони війни. МЗС має вручити дипломатичну ноту протесту. Ми чекаємо на повернення Серхіо, Гектора та Каталіни до своїх домівок”, – заявив Густаво Петро.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Колумбії через понад два тижні після падіння літака у джунглях знайшли живими чотирьох дітей – віком від 11 місяців до 13 років. Про це у середу, 17 травня, повідомив президент країни Густаво Петро. Дітей було знайдено у густих джунглях колумбійської провінції Какета. Пошуково-рятувальну операцію проводили військові, пожежники та представники цивільної авіації. Авіакатастрофа сталась 1 травня з літаком Cessna 206 компанії Avianline Charter.

Головне