У Києві створили комісію з розміщення нових муралів, - міськрада

У Києві створили комісію з розміщення нових муралів, - міськрада

У Києві буде діяти комісія з питань погодження та розміщення нових муралів. Про це повідомила Київська міська рада.

"Комісію з питань погодження ескізів та локацій розміщення монументальних розписів (муралів)" створено, аби процедура погодження створення муралів у столиці була "прозорою", - йдеться у повідомленні.

Там хочуть контролювати і погоджувати ескізи та локації кожного муралу. Комісія буде відхиляти ініціативи створення муралів, які містять рекламу, а також не буде погоджувати нанесення муралів на фасади будівель, які є об’єктами культурної спадщини.

Під час круглого столу фахівці обговорили фактори, які враховуватиме комісія під час погодження нових монументальних розписів. Голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха зазначила, що це потрібно для збереження естетики міста та їх збалансованого відображення у публічному просторі.

Комісія відхилятиме ескізи та локації нових муралів, якщо:

  • стінопис містить рекламу або заборонену інформацію;
  • мурал планують намалювати на фасаді будівлі, яка є об'єктом культурної спадщини.

Нагадаємо, кортеж угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана, який супроводжував його під час візиту до Німеччини, потрапив в аварію, в результаті чого загинув 61-річний офіцер німецької поліції. Про це повідомляє видання Bild.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні почнуть будувати невеликі електростанції. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, створення великої кількості невеликий електростанцій дозволить зробити енергосистему України більш стійкою до атак рф.

Головне