У Києві проросійський агітатор знущався над загиблими Героями на Майдані: його арештували

У Києві проросійський агітатор знущався над загиблими Героями на Майдані: його арештували

СБУ та Офіс Генерального прокурора домоглися арешту столичного музичного викладача, який публічно виправдовував воєнні злочини російських окупантів та паплюжив пам'ять загиблих українських воїнів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За попередніми даними, фігурантом справи є столичний вчитель музики - ідеологічний прихильник кремлівського режиму, який після приватних занять записував провокативні відеоролики та публікував проросійські фейки.

Чоловік відкрито підтримував кремлівський режим, після проведення приватних уроків записував провокаційні відео та розповсюджував проросійські фейки.

СБУ затримала його одразу після публікації відео, знятого біля місця вшанування загиблих Героїв на Майдані Незалежності. У відеоматеріалі він принижував честь загиблих воїнів та висловлював зневагу до діючих українських військовослужбовців.

Розслідування виявило, що підозрюваний створив два Telegram-канали, де поширював дезінформацію про Збройні сили України та героїзував російських загарбників.

За допомогою мовно-лінгвістичної експертизи підтверджено факт злочинної діяльності фігуранта проти України.

Йому оголошено підозру за виправдовування збройної агресії росії проти України та глорифікацію її учасників.

Суд ухвалив рішення про тримання під вартою підозрюваного без права внесення застави. Йому загрожує до восьми років ув'язнення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, правоохоронці викрили дві корупційні схеми ухилення від мобілізації, в результаті яких у Києві та Херсоні було затримано шістьох осіб. Зловмисники за хабарі допомагали військовозобов’язаним уникнути призову.

Головне