У Харкові затримали інформаторку рф, яка "зливала" локації Сил оборони

У Харкові затримали інформаторку рф, яка

Служба безпеки України затримала у Харкові місцеву мешканку, яка через Telegram передавала інформацію про розташування підрозділів ЗСУ російським окупантам.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Затриманою виявилася 44-річна жінка, яка працює у сфері громадського транспорту. Під час виконання своїх професійних обов’язків вона таємно відзначала місця розташування українських військових і час їхньої присутності. Згодом вона готувала для ворога текстові повідомлення з детальним описом місць перебування підрозділів ЗСУ.

Зібрані дані вона викладала у Telegram, де їх використовували російські спецслужби для отримання розвідувальної інформації про українські війська.

Затримання підозрюваної відбулося за місцем її проживання. Там також було вилучено мобільний телефон із доказами її протиправної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Підозрювана знаходиться під арештом без права внесення застави, їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала ще двох учасників агентурної мережі, пов'язаної з фсб, яку викрили у серпні цього року на Дніпропетровщині.

Головне