У Харкові затримали диверсанта, який підривав автозаправки та залізничні колії

У Харкові затримали диверсанта, який підривав автозаправки та залізничні колії

Поліція спільно з Службою безпеки України затримала у Харкові диверсанта, який підривав автозаправки та залізничні колії. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Встановлена причетність 54-річного харків’янина до скоєння щонайменше трьох таких злочинів. Підтверджено, що зловмисник активно спілкувався з представниками російських спецслужб. І виконував завдання, які мали підірвати безпеку всередині країни», – написав він у телеграмі.

Клименко нагадав, що інформація про підриви на АЗС у Харкові почала надходити з березня 2023 року – було два таких випадки, а у серпні невідомий підірвав залізну колію, пошкодивши полотно.

За його словами, наприкінці вересня чоловік намагався підірвати ще один об’єкт, але правоохоронці вчасно знешкодили вибухову закладку.

"Вчора під час спроби підірвати АЗС у Харкові диверсанта затримали", – додав міністр.

Нагадаємо, раніше цього тижня у ГУР розповіли про вдалу роботу диверсантів у Московській та Калузькій областях. Так, у ніч на 24 вересня невідомі диверсанти знищили паливозаправник на території Московщини. Також було знищено чотири одиниці автомобільної техніки з причепами на території військового містечка 60-го арсеналу озброєння, яке знаходиться в місті Калуга.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни вночі у суботу, 30 вересня, викрили вогнем Корабельний район Херсона, сталась низка пожеж. В результаті “прильотів” ворожих снарядів спалахнув один гаражних кооперативів, полум’я охопило 30 гаражів. До приборкання пожежі було залучено більше десятка надзвичайників та три пожежні машини.

Головне