У Франції оцінили шанси передачі Україні бойових літаків та танків Leclerc

У Франції оцінили шанси передачі Україні бойових літаків та танків Leclerc

Франція обіцяє дуже ретельно вивчити питання щодо можливої передачі Україні винищувачів та не виключає, що це насправді може відбутися. Щодо скерування в нашу країну французьких бойових танків Leclerc в країні висловлюють великі сумніви. 

Про це свідчить заява очільник комітету Нацасамблеї з питань національної оборони та збройних сил Франції Томаса Гасіллуда, пише The Guardian.

Він пояснив, що розглядаючи питання передачі нам бойових літаків французький уряд, в першу чергу, зважатиме на декілька ключових факторів, серед яких:

  • чи призведе це до ескалації,
  • як це вплине на європейську та французьку національну безпеку зокрема. 

“Ми повинні розглядати запити в кожному конкретному випадку та залишати всі двері відчиненими. Ми побачимо найближчими тижнями, що станеться далі, оскільки все розвивається швидко”, – сказав він. 

Гасіллуд зазначив, що танки Leclerc Франція навряд чи передасть. На переконання французів, ці машини є не найбільш підходящим активом для українського війська. 

"Українцям буде дорого і складно мати справу з різними типами танків. Ми думаємо, наприклад, про наземно-повітряні потужності”, – сказав Гасіллуд.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українське військо продовжує давати гідну відсіч окупантам на своїй землі. За минулу бойову добу Сили оборони відбили ворожі атаки поблизу 11 населених пунктів, завдали ударів по по районах зосередження противника, його складах БК та інших об’єктах. 

Головне