"Пекло по 12 годин": у ДПСУ пояснили великі черги на кордоні з Польщею

Волонтер та ведуча Ярослава Кравченко повідомила, що простояла на кордоні з Польщею понад 12 годин. Вона поскаржилася на роботу митниці та назвала таку ситуацію "пеклом".

Про це вона написала у Facebook.

"12,5 годин на пункті пропуску. Половина людей пропустили стикувальні рейси та літаки (хоч і закладали 10 годин). Провела певні підрахунки з обробки та пропуску, а ви може мені роз'ясните, де баг. Поки що можу сказати, що найжахливіша поїздка у моєму житті відбулася", - написала жінка.

У Державній прикордонній службі пояснили в коментарі Hromadske, що причина таких затримок - "через збільшення пасажиропотоку в літній період".

"В окремі дні години навпроти різних пунктів пропуску кількість бажаючих одномоментно перетнути кордон може бути досить високою, що і призводить до черг", - сказав прес-секретар Держприкордонслужби Андрій Демченко.

У ДПСУ також порадили українцям відслідковувати стан завантаженості пунктами пропуску на виїзд з України на українських ресурсах, а для в'їзду - на ресурсах суміжних країн.

Найбільші черги спостерігаються у вихідні. Найменші черги на виїзд на пункті пропуску бувають у понеділок та вівторок, а на в'їзд в Україну – у вівторок та середу.

Варто зауважити, що нині за кордоном знаходиться від 5 до 8 мільйонів українців, які були змушені тікати з України від війни. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ звільнили майже стільки ж території, скільки рф захопила за пів року.

Головне