У ДПСУ назвали, скільки російських військових зараз знаходиться у Білорусі

У ДПСУ назвали, скільки російських військових зараз знаходиться у Білорусі

У Білорусі нині перебуває близько 1500 військових рф. Такі дані в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" навів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Російські військові продовжують знаходитись на території білорусі, але ті підрозділи російської армії, які знаходяться на території цієї країни більше залучені до навчання та підготовки. На щастя, їхня кількість на цю мить невелика. Ми не фіксуємо, що росія має достатньо сил там, щоб здійснити вторгення на територію України з цього напрямку", – розповів він.

У ДПСУ раніше повідомляли, що на наприкінці 2022 - на початку 2023 року кількість російських військових становила близько 10 000 - 11 000 на території Білорусі. Наразі число зменшилось до 1500.

"Їхня кількість за останній час збільшилась несуттєво, десь на 500 осіб. Раніше ми говорили про кількість російських військових в Білорусі на рівні десь 1000 осіб", - додав Демченко.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні аналітик Білоруського інституту стратегічних досліджень Вадим Можейко допустив, що росія може напасти на Білорусь. Це може статися у разі, якщо  якщо білоруська сторона відмовить Кремлю у допомозі з веденням війни проти України.

Головне