У Дарницькому районі Києва розпочались військові навчання

У Дарницькому районі Києва розпочались військові навчання

У Дарницькому районі Києва у понеділок, 4 вересня, розпочались військові навчання, які триватимуть три дні.

Про це повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації в Telegram-каналі.

"Відcьогодні та протягом трьох наступних днів у межах Дарницького району угрупування сил і засобів оборони Києва проводитимуть військові навчання", - йдеться в повідомленні.

Метою таких навчань є нарощування бойових спроможностей під час підготовки і ведення оборонної операції.

"Наголошуємо про заборону знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали пересування військових і техніки!", - зазначили в КМВА.

Нагадаємо, перша група найперспективніших українських пілотів вже відправились в Данію для навчання на F-16, повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

“Це були кращі пілоти, найперспективніші, які зможуть швидко, сподіваюсь, вивчитись, разом з інженерно-авіаційним складом”, – розповів він.

Очікується, що друга та третя групи незабаром також поїдуть навчатись на F-16.

Напередодні Румунія і Нідерланди погодили створення бази для тренування українських пілотів на винищувачах F-16. Це конкретний крок до зміцнення протиповітряної оборони України від двох європейських країн та безумовно, з боку всіх європейських країн, які є учасницями коаліції F-16, повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, вересневі військові навчання НАТО в Балтійському морі вперше будуть зосереджені на відбитті атак росії. У навчаннях візьмуть участь близько 30 кораблів та понад 3000 військовослужбовців з країн Заходу. Northern Coasts триватимуть триватимуть 2 тижні. 

Головне