У Данії заявили про готовність підписати безпековий договір з Україною

У Данії заявили про готовність підписати безпековий договір з Україною

У Данії заявили про готовність підписати безпековий договір з Україною. Наразі тривають завершальні кроки в підготовці такої угоди.

Про це заявила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен президенту України Володимиру Зеленському під час зустрічі у Мюнхені, Німеччина. За її словами, Данія також підготувала новий пакет озброєння для передачі Україні.

"Здається, жодна наша зустріч не проходила без повідомлень про нові постачання. І нам треба зрозуміти ваші потреби", – сказала вона.

Фредеріксен також повідомила, що розраховує на ухвалення домовленостей про безпекові зобов’язання між Україною та "нордичними країнами".

"Це добре, що частина великих країн вже підписали з вами такі договори, і ми маємо бути наступними у черзі", – заявила данська прем'єрка.

Президент Володимир Зеленський також прокоментував зустріч з прем'єр-міністеркою Данії, передає Офіс президента України. Він висловив подяку Фредеріксен за сприяння в просуванні Української формули миру. Зеленський також високо оцінив надані 14 пакетів оборонної підтримки Україні з боку Данії.

"Ми обговорили низку важливих тем, включаючи підготовку двосторонньої безпекової угоди, оборонну підтримку України, участь Данії у спільному виробництві безпілотників та імплементацію "Формули миру", - повідомив президент Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що росія наразі переозброюється і може здійснити напад на НАТО протягом трьох-п'яти років. За його словами, Данії необхідно прискорювати свої військові інвестиції.

Головне