У Британії відбулась принципова розмова щодо України, - Пристайко

У Британії відбулась принципова розмова щодо України, - Пристайко

Надзвичайний і Повноважний посол України у Великій Британії Вадим Пристайко розповів, що в Королівстві відбулась досить принципова розмова щодо України.

Про це Пристайко розповів в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За словами посла, дуже символічним є те, що президент США заїхав спочатку в Лондон перед тим, як їхати на саміт Північноатлантичного альянсу.

"Розмова, яка відбулась тут, за лаштунками, ходять чутки, що вона відбулась досить принципова. Не скажу жорстка, тому що це найближчі союзники. Але принципова з точки зору Британії, яка якраз і просувала інтереси України, яким чином Україна навіть на цьому саміті може наблизитись максимально до членства в Альянсі", - розповів Пристайко.

Нагадаємо, Велика Британія й Іспанія виступають проти надання касетних снарядів Україні. Про це заявили голова Міністерства оборони Іспанії Маргарита Роблес і британський прем’єр-міністр Ріші Сунак. Як зазначається, обидві країни не схвалюють рішення Сполучених Штатів надати Україні касетні боєприпаси для допомоги в прориві російських оборонних ліній.

Британський глава уряду Ріші Сунак повідомив ЗМІ, що “не заохочує” використання касетних боєприпасів. Він також нагадав, що Британія підписала конвенцію про їхню заборону.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, британські лорди Річард Балф і Роберт Скідельські відвідали вечірку російського посла Андрія Келіна у Лондоні. Як зазначається, вечірка пройшла 12 червня з нагоди дня росії. Усього подію відвідали 50 осіб, зокрема, співробітники російського посольства, іноземні дипломати та кілька британців.

Головне