У Великій Британії п'ятьох осіб підозрюють у шпигунстві на користь рф: вони постануть перед судом

У Великій Британії п'ятьох осіб підозрюють у шпигунстві на користь рф: вони постануть перед судом

У Великій Британії п'ятьох осіб підозрюють у шпигунстві на користь росії. Найближчим часом троє чоловіків і дві жінки постануть перед Вестмінстерським магістратським судом за свою діяльність, пише BBC.

За даними видання, підозрювані є громадянами Болгарії. Це 45-річний Орлін Русев, 41-річний Бізер Джамбазов, 31-річна Катрін Іванова, 31-річний Іван Стоянов, 29-річний Ваня Габерова. Їх звинувачують у змові з метою збору інформації, яка була б корисною для ворога, в період з серпня 2020 року до лютого 2023 року. Зокрема, вони працювали на російські служби безпеки.

За даними слідства, 45-річний Орлін Руссев керував операціями з Великої Британії та передавав рф отримані розвіддані. У Русева та ще двох фігурантів справи - Джамбазова та Іванової (можуть бути парою) - виявили підроблені паспорти та офіційні документи, що засвідчують особу Великобританії, Болгарії, Франції, Італії, Іспанії, Хорватії, Словенії, Греції та Чехії. Деякі з документів мали фотографії Руссева та Джамбазова. Попередньо відомо, що ці документи особисто робив Русев. 

Крім того у Катрін Іванової знайшли фейкові журналістські посвідчення. 

Відомо, що Русев колись мав бізнес у росії, також він нібито колись був радником болгарського міністра енергетики.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Сумській області затримали агента фсб рф, який передавав ворогу інформацію про Сили оборони у прикордонних районах області. Фігурант приховано виїжджав до росії, щоб провезти контрабанду і зустрітися з представниками країни-агресора.

Головне