Туреччина успішно завершила випробування “Сталевого купола” (відео)

Туреччина успішно завершила випробування “Сталевого купола” (відео)

Система SIPER-2 “Сталевий купол” успішно завершила свій запуск, підтвердивши здатність Туреччини забезпечувати потужний захист повітряного простору.

Про це повідомив голова директорату оборонної промисловості Туреччини Халюк Гьоргюн у соцмережі Х.

Зі слів голови директорату, система SIPER-2, національна гордість оборонної промисловості Туреччини, успішно продемонструвала свою стримувальну силу в небі. Як зазначив Гьоргюн, цей проект, реалізований під координацією президентства Туреччини і в партнерстві з компаніями Aselsan, Roketsan та TÜBİTAK SAGE, є однією з найбільших інвестицій у безпеку країни.

За його словами, SIPER-2 забезпечує ефективний захист на великих відстанях і висотах, зміцнюючи національну оборону і захищаючи кордони Туреччини. Гьоргюн відзначив, що успіх системи є результатом праці, відданості та високих технологій, які були впроваджені турецькими інженерами. Він висловив подяку всім, хто зробив внесок у реалізацію проекту, підкресливши, що завдяки їхньому рішенню Туреччина щодня стає сильнішою.

Гьоргюн підкреслив, що завдяки таким проектам, як SIPER-2, Туреччина продовжує забезпечувати надійний захист своєї батьківщини і зміцнювати національну безпеку. 

Довідка. 

Турецька система протиповітряної оборони SIPER-2, відома як “Сталевий купол”, оснащена сучасною системою ідентифікації цілей “свій-чужий” і має можливість одночасного запуску ракет з восьми пускових установок, кожна з яких вміщує по шість ракет. 

Система SIPER-2 здатна знищувати крилаті ракети, винищувачі, ракети класу “повітря-земля” та безпілотники, а в майбутньому також і балістичні цілі. Перша система SIPER-2 повинна бути введена в експлуатацію в турецькій армії до кінця цього року.

Як писали “Ми-Україна” раніше, минулого року обговорювалася ідея створення гуманітарного коридору для повернення певних категорій затриманих окупантами українських громадян додому через Туреччину. Спочатку росія погодилася на цю ініціативу, але пізніше відмовилася від неї.

Головне