Цієї ночі ворог запустив понад 70 "шахедів" по всій Україні, більшість збито, – Зеленський

Цієї ночі ворог запустив понад 70

У ніч на 14 вересня Україна зазнала масштабної атаки безпілотників. Ворог запустив понад 70 дронів-камікадзе "Шахед" по всій території країни. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Завдяки ефективним діям сил протиповітряної оборони більшість атакуючих БПЛА вдалося знищити.

Захисники українського неба захищали населення в Київській, Черкаській, Житомирській, Вінницькій, Одеській, Сумській, Дніпропетровській, Полтавській, Херсонській, Харківській та Донецькій областях.

Незважаючи на успішне відбиття атаки, Україна потребує подальшого зміцнення своєї системи протиповітряної оборони. Зокрема, необхідно розширити можливості повітряного щита та збільшити далекобійність засобів ППО для ефективнішого захисту життя громадян. Українська влада активно працює над вирішенням цих питань у співпраці з міжнародними партнерами.

"Я дякую воїнам армійської авіації, мобільних вогневих груп та протиповітряної оборони, які в Київській, Черкаській, Житомирській, Вінницькій, Одеській, Сумській, Дніпропетровській, Полтавській, Херсонській, Харківській та Донецькій областях усю ніч захищали українців. Нам потрібно більше можливостей для посилення повітряного щита, протиповітряної оборони та далекобійності, щоб і надалі захищати життя та наших людей. Працюємо над цим з усіма партнерами України", - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають чотири носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Про це повідомляють Повітряні Сили ЗСУ.

Головне