Три пілотні області України розробляють заходи адаптації до спеки, - Міндовкілля

Три пілотні області України розробляють заходи адаптації до спеки, - Міндовкілля

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України повідомляє, що в трьох експериментальних регіонах країни ведеться робота над створенням стратегій пристосування до високих температур. Ці області розробляють комплекс заходів для протидії наслідкам спекотної погоди. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Руслан Стрілець.

"Ми працюємо з трьома областями - Миколаївська, Івано-Франківська та Львівська, розробляємо з ними стратегію адаптації до змін клімату саме по цих трьох пілотних областях. Маємо певні 3 сценарії, які будуть, і розробляємо заходи - як розвиватися і зростати в таких кліматичних умовах", - розповів Руслан Стрілець.

За його словами, коштів на реалізацію таких заходів треба багато, але одна країна не потягне такі зміни, тому важливо мати спільний трек з іншими країнами.

Нагадаємо, служба безпеки України збирає докази масштабного застосування російськими військами протипіхотних мін проти мирного населення. Ця інформація призначена для передачі до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Такі дії росії розглядаються як свідоме порушення міжнародних конвенцій, військового права та усталених правил ведення бойових дій. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, аномальна спека в Україні є наслідком змін клімату та людського впливу на навколишнє середовище. 

Головне