Тренуються виявляти російських агентів: прикордонники пройшли курси поліграфологів

Тренуються виявляти російських агентів: прикордонники пройшли курси поліграфологів

Українські прикордонники пройшли курси поліграфологів, щоб вміти ефективніше виявляти російських агентів. Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України в Telegram-каналі.

Як зазначається, базовий курс навчання тривав протягом двох тижнів. Підготовку спеціалістів проводили, зокрема, тренери зі Сполучених Штатів. Крім того, для відпрацювання практичної частини курсу запросили також поліграфологів ДПСУ, які проходили попередні базові курси.

Як пояснюють у Держприкордонслужбі, подібні курси потрібні для виявлення людей, які підтримують російську політику щодо України та займаються протиправною діяльністю, що може зашкодити національним інтересам країни та Держаної прикордонної служби.

Нагадаємо, щодня на українському кордоні ловлять цілі групи чоловіків, які намагаються втекти за кордон. Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів, які схеми найчастіше використовують ухилянти для незаконного перетину кордону. За його словами, найбільше спроб незаконно перетнути кордон фіксують на кордонах Румунії та Молдови. Якщо говорити про порушників з підробленими документами, то їх частіше затримують на польському кордоні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Закарпатті співробітники Державної прикордонної служби затримали чоловіка, який три дні блукав горами у спробі знайти кордон із Румунією та втекти з України. За даними прикордонників, чоловік сам зв'язався з рятувальниками, оскільки зрозумів, що йому не вдасться втекти з України таким чином.

Чоловік розповів, що намагався втекти з України, щоб потрапити до США та зустрітися там з коханою.

Головне