То загинув чи ні: що відомо про долю "правої руки" Кадирова Адама Делімханова (ОНОВЛЕНО)

То загинув чи ні: що відомо про долю

У мережі з'явилася інформація про загибель в Україні соратника Рамзана Кадирова, депутата Держдуми рф Адама Делімханова. Про це першим розповів журналіст та політолог Кирило Сазонов.

За його словами, "праву руку" Кадирова "задвухсотили" у Приморську. Разом з ним, за даними Сазонова, загинули ще близько 200 російських бійців.

"Розвідка працювала по пошуку скупчення ворожої техніки, а тут такий кортеж на позашляховиках. Керівництво підрозділу "Ахмат". Ну, велкам ту Юкрейн, як кажуть... Арта зреагувала миттєво. Поранених нема, навіть "швидка допомога" не приїхала. Всі тіла вивозили на гвинтокрилах. За пів години прилетіли – 12 бортів", - розповів він.

Тим часом у російських пабліках стверджують, що Делімханов був поранений, але живий. Таку інформацію опублікував телеканал "Звєзда" який належить російському оборонному відомству. Де саме і за яких обставин соратника Кадирова було поранено не повідомляють, як власне і про його стан.

Трохи згодом вміст повідомлення кілька разів коригувався. Спочатку джерело інформації з прес-служби Держдуми рф змінилось на прес-службу партії ЛДПР, а після цього взагалі - на журналістку Мадіну Шавлохову.

Кадиров написав, що "не може знайти" Делімханова, і що той не виходить на зв'язок.

Водночас командир спецназу "Ахмат" Апті Алаудінов заявив, що Делімханов наразі перебуває на території Чечні, він "живий та здоровий".

"Адам Султанович живіший за всіх живих і знаходиться зараз в республіці — поїхав до Рамзана Ахматовича", - цитують його слова рос ЗМІ.

Дещо пізніше у його телеграм-каналі з'явилось повідомлення, в якому той заявляє, що особисто їде шукати Делімханова.

Спікер Держдуми рф В'ячеслав Володін сказав, що спілкувався з Делімхановим і той нібито "живий і здоровий".

Командир 72-ї морської стрілецької бригади ЗС рф Роман Веневітін, який певний час перебував у полоні "вагнерівців", заявив, що позиції Делімханова "злили" бійці ПВК "Вагнер" разом зі своїм ватажком Євгеном Пригожиним. За його словами, соратник Кадирова наразі перебуває у "важкому стані".

Речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Кремль "стривожений" повідомленнями про Делімханова.

"Ми з великою тривогою сприйняли цю інформацію, переживаємо, як і всі, за Героя росії. Ми сподіваємося, що найближчим часом з'явиться якась уточнена інформація про те, що сталося", - наводять його слова росЗМІ.

Близько 17:00 Кадиров написав, що його соратник "живий і навіть не поранений", а попередніми повідомленнями він просто "підливав масла у вогонь".

Як писав "Ми-Україна" раніше, до цьогоаналітики ISW наголошували, що у рф влада на різних рівнях не узгоджує між собою дії і на сьогодні не знає, як їй відреагувати на певні події. 

Головне