Суд арештував майно міжнародного аеропорту "Одеса"

Суд арештував майно міжнародного аеропорту

Вищий антикорупційний суд арештував майно міжнародного аеропорту «Одеса». Про це 16 жовтня повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Майно арештували з позбавленням права на його відчуження та розпорядження ним. Ідеться про будівлю старого терміналу,майно аеропорту у кількості 2 488 одиниць, корпоративні права компанії "Одеса Аеропорт Девелопмент" — це 75% прав на компанію "Міжнародний аеропорт "Одеса" та приміщення нового терміналу загальною площею 26 700 квадратних метрів.

Майно арештували у справі про незаконне заволодіння майном аеропорту та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності. В Одесі викрили схему незаконного заволодіння Міжнародним аеропортом. Колишньому меру міста вручили підозру.

У цій справі фігурують, зокрема, колишній мер Одеси Олексій Костусєв НАБУ оголосило в розшук колишнього мера Одеси Олексія Костусєва (в розшуку) та бізнесмен Борис Кауфман ВАКС взяв одеського бізнесмена Кауфмана під варту. Його підозрюють у заволодінні міжнародним аеропортом (в СІЗО).

За даними слідства, вони створили схему, за якою вивели аеропорт у спільну власність міста та приватних інвесторів. Відтак місто повністю втратило будь-який контроль над аеропортом і не отримувало від його діяльності жодних прибутків. Дохід від діяльності аеропорту отримали ці фігуранти.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Зеленський зустрівся з прем'єром Нідерландів та обговорив посилення санкцій проти росії.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.