Стягують "Смерчі" та "Полонези": у Білорусі проведуть масштабні військові навчання

Стягують

Білорусь готується до нових військових навчань, що заплановані на кінець поточного місяця. Як пише "Беларускі Гаюн", в країні наразі триває активна підготовка до масштабних маневрів.

За даними моніторингового ресурсу, підрозділи 336-ї реактивної артилерійської бригади, на озброєнні якої знаходяться реактивні системи залпового вогню "Смерч" і "Полонез" вже почали переміщатися в район проведення навчань.

"Наразі відбувається активна підготовка до майбутніх навчань. Проводяться огляди, на яких перевіряються наявність та стан спорядження, озброєння та військової техніки. Також у підрозділах проводяться заняття з профілактики "негативного інформаційного впливу на особовий склад", - йдеться у повідомленні.

На додачу до цього солдатів навчають порядку використання соцмереж та сервісів для листування.

Очікується, що до навчань долучаться бійці 6-ї, 11-ї, 19-ї та 120-ї механізованих бригад, а також склад 336-ї реактивної артилерійської бригади та інші.

Нагадаємо, наприкінці серпня командувач Об’єднаних Сил ЗС України Сергій Наєв заявив про відсутність російських наземних військ рф на території Білорусі. Водночас він наголосив на тому, що включати повторне нарощування військової присутності російських сил в країні не можна. Один зі способів легітимізувати цей процес для росіян - це прийдешні вересневі спільні російсько-білоруські навчання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Організація Північноатлантичного договору (НАТО) анонсувала проведення у 2024 році наймасштабніших військових навчань з часів “холодної війни”. Участь у прийдешніх маневрах Steadfast Defender візьмуть більш як 40 військовослужбовців. Вони відпрацьовуватимуть відбиття агресії з боку рф проти одного з країн-членів Альянсу.

Головне