Страйк польських перевізників: у чергах на в'їзд в Україну стоять понад 3 300 вантажівок

Страйк польських перевізників: у чергах на в'їзд в Україну стоять понад 3 300 вантажівок

Страйк польських перевізників: у чергах на в'їзд в Україну стоять понад 3 300 вантажівок. Про це повідомили ДПСУ.

Найбільша черга навпроти пункту пропуску "Шегині" - близько 1200 вантажівок, навпроти КПП "Рава-Руська" - 850 вантажівок. Найбільш ускладнений рух на пунктах пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська".

"Якщо говорити про певні категорії вантажів, то вони рухаються. Це і гуманітарні вантажі, інші важливі вантажі, яких потребує Україна. Але сказати, що всі вони мають можливість безперешкодно перетнути кордон - я не можу", - повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

На кордоні зі Словаччиною в "Малих Селменцях" без черг.  У пункті пропуску "Ужгород" стоять 4 автобуси (електронна черга), в "Малому Березному" – 10 автомобілів.

Нагадаємо, Україна втратила 9,3 мільярда гривень через блокаду кордону поляками. Про це заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він наголосив, що через страйк поляків на кордоні експорт знизився на 40%, що завдало значного удару українській економіці.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Мінінфраструктури заявили, що блокаду пункту пропуску на кордоні зі Словаччиною призупинено. Нині пропуск вантажівок через "Ужгород - Вишнє-Нємецьке" відбувається у звичайному режимі.

Головне