Стало відомо, які мости в Києві перебувають в аварійному стані

Стало відомо, які мости в Києві перебувають в аварійному стані

В столиці України в аварійному стані знаходяться міст Патона та міст Метро. Про це в в інтерв'ю виданню “Бабель” розповів мер Києва Віталій Кличко.

Він зазначив, що міст Патона два роки тому передали на баланс Міністерства інфраструктури. Його мали реконструювати у межах проєкту "Велике будівництво". 

“Міст Патона в аварійному стані. Два роки тому, як я вже казав, ми передали його на баланс Міністерства інфраструктури під “Велике будівництво”, щоб роботи розпочалися. Цей об’єкт - пам’ятка архітектури, і там багато нюансів, зокрема з Мінкультури, які держава може вирішити максимально швидко. Також в аварійному стані зараз міст Метро. Його конструкція за радянських часів була експериментальною, таких мостів було всього кілька в СРСР. Перебудувати його - великий виклик. Але ми вже розробляємо проєкт першочергових протиаварійних робіт на цьому мості. І плануємо розпочати його оновлення наступного року”, - наголосив Кличко. 

Мер міста додав, якщо метро і перекриватимуть під час ремонту, то лише частково, оскільки це одна із ключових транспортних артерій міста.

Нагадаємо, що у  тимчасово окупованому Дніпрорудному Запорізької області партизани підірвали міст через, який російські загарбники перевозили озброєння та важку техніку.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, російські окупаційні війська зранку 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Із низки населених пунктів почали евакуацію мешканців.

Головне