США розгорне в Ізраїлі протиракетний комплекс THAAD

США розгорне в Ізраїлі протиракетний комплекс THAAD

Міністерство оборони США погодили розгортання в Ізраїлі батареї протиракетного комплексу THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) для посилення протиповітряної оборони країни. Про це повідомили в Пентагоні.

Міністр оборони США Ллойд Остін затвердив розгортання батареї THAAD та її екіпажу в Ізраїлі, комплексом будуть керувати американські військові.

Розгортання THAAD має захистити від потенційних атак балістичними ракетами з боку Ірану.

Це не перше розгортання установки у регіоні. Подібні дії вже здійснювалися у 2019 році для навчань та у 2023 році після атак 7 жовтня.

THAAD - це мобільний наземний комплекс для перехоплення балістичних ракет малої та середньої дальності.
Радіус дії перехоплювача THAAD становить близько 200 кілометрів.

За словами представника Пентагону, цей крок спрямований на інтеграцію THAAD у систему протиповітряної оборони Ізраїлю для підвищення її ефективності.

Нагадаємо, Китай розпочав військові навчання Joint Sword-2024B поблизу Тайваню 14 жовтня як "суворе попередження сепаратистським діям сил, що виступають за незалежність острова".

Як писали "Ми-Україна" раніше, Північна Корея посилила свою військову готовність вздовж кордону з Південною Кореєю та в столиці Пхеньян, через ймовірні випадки проникнення південнокорейських безпілотників на територію КНДР. 

Головне