США необхідно постачати нові системи ППО Україні для захисту американського бізнесу, - Ентоні Блінкен

США необхідно постачати нові системи ППО Україні для захисту американського бізнесу, - Ентоні Блінкен

Глава Української держави Володимир Зеленський провів зустріч з представниками обох партій Палати представників Конгресу США. Про це повідомили в Офісі президента.

До складу делегації увійшли:

  • Майк Тернер, очільник Постійного комітету з питань розвідки;
  • Бетті Макколлум;
  • Джон Джойс;
  • Ронні Джексон;
  • Тоні Гонзалес.

Ці конгресмени представляють різні політичні сили США.

Держсекретар США заявив про це під час виступу у Бруклінському інституті Вашингтона. При цьому він наголосив, що "економіка України має винятковий потенціал при правильних інвестиціях" і вказав на приклад Чорного моря, яким Україна навіть під час війни експортує стільки ж, як і до 2022 року.

Блінкен додав, що "потрібно переконатися, що у вас є ППО, щоб спробувати захистити галузі, в які ви робите інвестиції". Та резюмував, що більше новин щодо посилення української ППО надійде до саміту НАТО, який відбудеться наступного тижня.

"Ми бачимо рішучу налаштованість американського Конгресу посилювати підтримку України і вдячні за це. Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні суттєво зміцнює нашу економіку та Збройні Сили», — сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, українські аеродроми щодня перебувають під обстрілами, щодня під балістикою, очима ворожих дронів та постійних атак. Про це повідомив полковник Збройних сил України, колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністри оборони України та США Рустем Умєров і Ллойд Остін 2 липня проведуть зустріч у Пентагоні для обговорення посилення партнерства та безпекової ситуації. Про це повідомила заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх.

Головне