Справа родини Гринкевичів: АРМА оприлюднила перелік майна, яке напередодні арештував суд

Справа родини Гринкевичів: АРМА оприлюднила перелік майна, яке напередодні арештував суд

Національне агентство України з розшуку та менеджменту активів (АРМА) уточнило, які активи скандального бізнесмена Ігоря Гринкевича та пов'язаних з ним осіб йому вдалось виявити. У переліку - зброя, елітна нерухомість та дорогі автівки.

Чим володіє Гринкевич та його оточення - перелік АРМА

  • 17 об’єктів житлової нерухомості (три квартири належать дружині бізнесмена Світлані Гринкевич, ще по одній - у Львові перебувають у власності Ярини Гринкевич та Мар’яна Шведа, дві квартири належать Софії Морозюк);
  • 7 об’єктів нежитлової нерухомості (серед яких, нежитлове приміщення в центрі Києва);
    18 земельних ділянок (серед яких великі ділянки у Вишгородському районі Київщини);
  • 9 автомобілів преміумкласу;
  • частки в статутному капіталі — 14,7 млн грн;
  • 12 одиниць зброї;
  • 3 об’єкти інтелектуальної власності;
  • рахунки у восьми банківських установах.

Як відомо, Гринкевича та його пособників підозрюють у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах, призначених для потреб Збройних Сил. Слідчі ДБР дійшли висновку, що продукція, яка поставлялась компаніями львівського бізнесмена для потреб Міноборони, не придатна для використання військовослужбовцями ЗСУ. Його дії призвели до приблизно 1,2 мільярда гривень збитків для бюджету та розриву в постачанні.

Нагадаємо, 9 січня Міноборони повідомило, що розриває всі договори з компаніями, пов'язаними з бізнесменом Ігорем Гринкевичем та його родиною.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр оборони України Рустем Умєров дням анонсував появу великої кількості новин щодо затримань та кримінальних справ, пов'язаних зі схемами в Міністерстві оборони. Він додав, що відомство наразі зосереджено працює над розкриттям цих питань.

Головне