Спецструктури рф вміють вербувати різних людей, і це могло статися з Маском, - експерт

Спецструктури рф вміють вербувати різних людей, і це могло статися з Маском, - експерт

Російські спецструктури мають тривалу історичну традицію вербування найрізноманітнішого типу людей. Серед них може бути й американський мільярдер Ілон Маск.

Про це розповів військовий експерт Петро Черник в ефірі програми "Лінія фронту" на "Ми-Україна". За його словами, Ілон Маск не тільки дуже епатажна, але й геніальна особистість.

Він зазначив, що спецструктури росії мають досі тривалу історичну традицію завербування найрізноманітнішого типу людей. Експерт переконаний, що росіяни справді вміють працювати в цьому напрямку.

Черник наголосив, що сам Маск може бути не завербований. Проте навколо нього може бути розгорнута ціла мережа з використанням його его, оскільки це найсильнішій інструмент, який працює. Підприємець може не бути прямим агентом російської федерації, але цілком можливо, що його використовують як "корисного ідіота".

Нагадаємо, сенаторка США від демократів Елізабет Воррен заявила в Капітолії, що необхідно розслідувати дії мільярдера Ілона Маска після того, як він наказав вимкнути мережу Starlink поблизу тимчасово окупованого Криму, щоб завадити українським атакам на російський флот. Очільник комітету сенатор Джек Рід (демократ) також висловив стурбованість цією проблемою.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство оборони США уклало контракт з бізнесменом та мільярдером Ілоном Маском для забезпечення українських військ супутниковим зв’язком Starlink. Проте деталі договору наразі не розголошуються.

Головне