Сьогодні відключати світло не планують, – Укренерго

Сьогодні відключати світло не планують, – Укренерго

В Україні на середу, 29 травня, протягом доби відключення електроенергії не заплановано. Про це повідомила пресслужба "Укренерго".

Причина – активна робота сонячних електростанцій та збільшення обсягів виробництва атомних станцій після виходу з планового ремонту двох блоків. Втім, ремонтна кампанія на АЕС триває – це може час від часу спричиняти нестачу електроенергії в енергосистемі.

В Одеській області на ранок через негоду знеструмлено 2140 споживачів, тривають ремонтні роботи. З інших причин знеструмлено 410 населених пунктів. Через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях.

"Знову немає лімітів на електроспоживання. Насолоджуємося світлом, але не забуваємо про ощадливість. Енергетична система потребує нашої підтримки" — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, запроваджені Заходом санкції проти росії не мали відчутного впливу на торговельні відносини останньої з державами за межами західного світу. На цьому в коментарі Financial Times наголосив очільник Торгово-промислової палати Дубая Хамад Буамім.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кількість зафіксованих випадків виконання смертних вироків у світі у 2023 році сягнула найвищого рівня з 2015 року. За підсумками минулого року в цілому у світі було зафіксовано 1153 страти, свідчать дані звіту правозахисної організації Amnesty International, пише ABC News.

Головне