Словаччина продовжить заборону на імпорт агропродукції з України

Словаччина продовжить заборону на імпорт агропродукції з України

Словаччина вирішила подовжити заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України. Поза зерновими культурами, заборону розширять на імпорт меду, цукру, солоду та сої.

Про це повідомляє видання Novinky.cz.

Прем’єр-міністр Роберт Фіцо та уряд Словаччини прийняли рішення продовжити обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України та ужесточити умови транзиту.

Крім пшениці, кукурудзи, насіння ріпаку та соняшнику, заборона поширюватиметься на імпорт меду, цукру, солоду та сої. Згідно з ініціативою міністра сільського господарства Річарда Такача, транзит всієї іншої сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України буде підпадати митній блокаді, що передбачає опломбування вантажів на митниці.

Міністерство сільського господарства у своїй ініціативі наголошує, що такі заходи є необхідними через відсутність єдиноєвропейського рішення щодо українських товарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокування кордону і дефіцит: чого може не вистачити Україні через страйк польських перевізників

Нагадаємо, станом на кінець жовтня, за оцінкою Всеукраїнської аграрної ради, втрати українських аграріїв зараз сягнули 3,5 млрд доларів. За даними спілки, фермери перебувають "на межі виживання".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Німеччина додасть у фонд Україна-НАТО ще 11,5 мільйонів євро. Голова МЗС ФРН зазначила, Рада Україна - НАТО стане рушійною силою, яка наблизить Україну до НАТО.

Головне