Словаччина не засудила постачання рф ракет із КНДР через нібито відсутність доказів

Словаччина не засудила постачання рф ракет із КНДР через нібито відсутність доказів

Словаччина не засудила постачання росії ракет із КНДР через нібито "відсутність доказів". Про це повідомила інформаційна агенція TASR з посиланням на слова міністра закордонних справ Словаччини Юрая Бланара.

Очільник відомства спробував пояснити, чому Словаччина не приєдналась до спільної заяви майже 50 країн світу із засудженням постачання російській федерації ракет з Північної Кореї для завдання ударів по Україні. Він заявив, що його країна "послідовно виступає" за дотримання міжнародного права і санкцій Ради безпеки ООН.

"Але ми не збираємося робити це тільки тому, що хтось підходить до нас і каже, що він так думає, але не збирається надавати нам докази на підтвердження цього", – прокоментував очільник МЗС Словаччини.

Він додав, що його країна буде готова долучитись до декларації, коли будуть представлені докази отримання росією ракет із КНДР.

"Я запевняю вас: щойно ми матимемо докази у своєму розпорядженні, і вони переконають нас, зокрема, міжнародна спільнота на рівні Ради безпеки, ми приєднаємося до заяви", – наголосив Юрай Бланар.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, лише шість країн-членів Європейського Союзу поки не приєдналися до декларації про гарантії безпеки для України, розповів заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга. Йдеться про Австрію, Хорватію, Польщу, Угорщину, Словаччину та Мальту. Сибіга висловив переконання, що з часом до декларації приєднаються усі країни ЄС.

Головне