Щоб закрити фронт і кордони, Україні потрібно 120-150 винищувачів, - експерт

Щоб закрити фронт і кордони, Україні потрібно 120-150 винищувачів, - експерт

Україні для того, щоб повністю закрити весь фронт та кордони з росією, потрібно 120-150 винищувачів. Таку думку висловив військовий експерт Павло Нарожний в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, також ці винищувачі повинні будуть закрити і кордони з Білоруссю, адже звідти по Україні також наносяться удари.

"60 штук - цього недостатньо, щоб прикрити всю лінію зіткнення, 1 500 кілометрів, плюс кордон, який у нас є з росією. І про Білорусь треба не забувати, що з того боку також наносять удари. Моя оцінка, приблизно десь 120-150 штук треба для того, щоб повністю закрити фронт плюс кордони України", - зазначив експерт.

Також він пояснив, яким буде основне завдання західних винищувачів в Україні.

"Основне завдання цих літаків буде відкинути авіацію ворога на відстань понад 100 кілометрів від лінії зіткнення. Друге завдання - це нанесення ударів, бомбардування керованими авіабомбами", - пояснив військовий експерт.

Раніше "Ми-Україна" писали, що українські пілоти виконали тестові польоти на винищувачі Gripen у Швеції. Як заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон, це були настановні тренування.

Головне