СБУ затримала коригувальника, який злив ФСБ інформацію про наслідки удару по Одесі

СБУ затримала коригувальника, який злив ФСБ інформацію про наслідки удару по Одесі

Служба безпеки України викрила та затримала ще одного учасника агентурної групи ФСБ, яка діяла на території різних регіонів України. Зловмисники коригували ракетні удари по житлових кварталах Києва та Одеси, а також по об'єктах Житомирської та Полтавської областей.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

За даними слідства, 27-річний уродженець Енергодара, який після окупації міста переїхав до Одеси, був завербований кадровим співробітником ФСБ на початку цього року.

Після ворожого обстрілу житлового кварталу Одеси 15 березня цього року, де загинули та постраждали мирні жителі, зрадник обійшов місце події та зафіксував наслідки удару. Зібрану інформацію він передав своїм кураторам у ФСБ, зокрема і ймовірну кількість загиблих.

Крім того, зловмисник готував інформацію для наведення авіаударів по лікарнях, підрозділах ДПСУ, НГУ та ДСНС України, однак завдяки діям українських спецслужб ці плани було попереджено.

За виконання завдань ФСБ зрадник отримував грошову винагороду на свої банківські рахунки.

Слідчі СБУ вже оголосили йому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, російські окупанти скинули вибухівку на автомобіль рятувальників, коли вони ліквідовували наслідки попереднього ворожого удару.

Головне