СБУ затримала чергового агента рф, який "полював" на оборонні заводи

СБУ затримала чергового агента рф, який

Контррозвідка СБУ успішно затримала російського агента воєнної розвідки, колишнього працівника МВС, який займався збиранням інформації про оборонні заводи Запоріжжя, особовий склад та техніку українських захисників.

Про це повідомиляє СБУ.

Розслідування виявило, що місцевий мешканець активно співпрацював з російськими спецслужбами, пропонуючи свою допомогу у веденні підривної діяльності проти України.

Зловмисник функціонував як агент з вересня 2023 року, намагаючись знайти та передати геолокації місцевих підприємств оборонно-промислового комплексу. Особливий інтерес він виявляв до заводів, які виробляють боєприпаси для важкої бронетехніки та ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ.

Агент використовував анонімний чат у популярному месенджері для зв'язку з агресором та передачі зашифрованих відомостей. Фахівці СБУ документували його дії та затримали у власному помешканні, вилучивши мобільний телефон, який використовувався для фото- та відеозйомки об'єктів та зв'язку з російською групою.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури зловмиснику оголошено підозру у державній зраді. Він знаходиться під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Одеській області Служба безпеки України спільно з НАБУ ліквідували масштабну корупційну схему, де суд за 3,5 тис. доларів хабаря ухвалював рішення, які дозволяли  ухилянтам під час війни виїжджати за кордон.

Головне