СБУ затримала 16-річного хлопця, якого підозрюють у підпалі авто військових

СБУ затримала 16-річного хлопця, якого підозрюють у підпалі авто військових

Правоохоронці затримали 16-річного жителя Києва за підозрою у підпалах машин Сил оборони. Про це повідомила СБУ.

Російські спецслужби завербували підлітка, коли він шукав "легкого заробітку" в телеграм-каналах. Спочатку йому запропонували розвішати по Києву листівки антиукраїнського характеру.

Російський куратор пообіцяв підозрюваному великі гроші за підпал військових автомобілів, які потрібно було обов'язково зняти на відео. Ці кадри планували використати для інформаційної спецоперації, щоб створити враження про існування проросійського "підпілля" в Україні, яке нібито намагається зірвати мобілізацію та допомогти Росії.

СБУ повідомляє, що спочатку підозрюваному сказали, що необов'язково підпалювати саме військове авто, а можна будь-яку машину, яка схожа на військову. Підозрюваний сфотографував дві машини для "погодження" з ФСБ росії, а потім підпалив їх.

Таким чином, російська спецслужба перевіряла готовність підозрюваного до регулярних підпалів у Києві. Правоохоронці затримали його на місці злочину.

Слідчі встановили, що ФСБ обіцяла переказати гроші на криптогаманець підлітка, але обіцяної суми він так і не отримав.

Нагадаємо, покровський напрямок упродовж останніх тижнів незмінно залишається найгарячішим відтинком фронту. Навіщо ворогові Покровськ та інші ключові населені пункти регіону в ефірі "Ми-Україна" пояснив військовий експерт, полковник Сергій Грабський.

Як писали "Ми-Україна" раніше, внаслідок влучання російського снаряда у Стецьківці на Сумщині було завдано значної шкоди місцевій школі. Кореспондентка "Ми-Україна" Олеся Боровик повідомила з місця подій, що ймовірно, це була керована авіабомба.

Головне