СБУ готує для Гааги докази масового використання рф протипіхотних мін проти цивільних

СБУ готує для Гааги докази масового використання рф протипіхотних мін проти цивільних

Служба безпеки України збирає докази масштабного застосування російськими військами протипіхотних мін проти мирного населення. Ця інформація призначена для передачі до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Такі дії росії розглядаються як свідоме порушення міжнародних конвенцій, військового права та усталених правил ведення бойових дій. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Від моменту широкомасштабної агресії, внаслідок детонації ворожих вибухових пристроїв, постраждало більше тисячі цивільних осіб. Трагічним наслідком стала загибель 297 мирних жителів, серед яких чимало неповнолітніх.

Для маскування боєприпасів військові рф використовують різні побутові предмети, зокрема дитячі іграшки та коробки з цукерками.

"Росіяни цілеспрямовано облаштовують мінні пастки поблизу або на території населених пунктів у зоні бойових дій. Для маскування боєприпасів окупанти використовують різні предмети широкого вжитку, серед яких дитячі іграшки та коробки з цукерками. Крім того, дуже часто російські дрг встановлюють мінні загородження для прикриття свого відступу з прифронтових районів та прикордоння України", – йдеться у заяві СБУ.

Нагадаємо, в ГУР підтвердили інформацію про те, що російський пілот, який брав участь у ракетному ударі по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві, вийшов на зв'язок з українською розвідкою та “здав” своїх командирів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська пропагандистська машина запустила нову інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на формування хибного уявлення про позицію України щодо переговорів. Ключовим елементом цієї кампанії є твердження про нібито небажання української сторони вести діалог з російською федерацією. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.
 

Головне