росія проводить навчання винищувачів над Балтикою зі стрільбами

росія проводить навчання винищувачів над Балтикою зі стрільбами

У небі над Балтійським морем тривають навчання винищувальної авіації армії рф. Про це із посиланням на дані російського Міноборони повідомляє Reuters.

Ключова мета маневрів полягає у перевірці готовності військових пілотів до здійснення поставлених перед ними бойових задач та спецзавдань. Також навчання дають змогу льотному складу відпрацювати "нові тактичні прийоми та способи дій з повним використанням бойових можливостей авіаційної техніки".

"Екіпажі Су-27 Балтійського флоту виконали стрільби з бортового озброєння по крилатих ракетах і літаках умовного супротивника", - йдеться у повідомленні російського оборонного відомства.

У ньому також зазначається, що в регіоні цілодобово несуть чергування російські Су-27, охороняючи повітряні межі Калінінградської області.

Як відомо, винищувачі ВПС Великої Британії перехопили 21 літак рф біля кордонів НАТО за останні три тижні. Зокрема, під час повітряного патрулювання Балтійського моря, вказано на сайті британського уряду.

Зазначається, що британські Typhoon підіймаються в повітря для спостереження за російськими літаками, коли ті не виходять на зв'язок з авіадиспетчерами, що загрожує авіаційній безпеці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця Комісія зі стандартизації географічних назв за межами Польщі ухвалила рішення більше не називати російський Калінінград – Калінінградом. Крім того, область також не будуть називати Калінінградською. Від 9 травня для міста з російською назвою Калінінград рекомендовано уживати лише польську назву Крулевець, область, відповідно, слід називати Крулевецька.

Головне