Російські війська продовжують масовані обстріли Херсонщини: поліція фіксує наслідки

Російські війська продовжують масовані обстріли Херсонщини: поліція фіксує наслідки

Російські війська протягом минулої доби обстріляли Херсонщину, завдавши значних руйнувань приватним та багатоквартирним будинкам, а також цивільним автомобілям та сільгосптехніці. Внаслідок атаки постраждали п’ятеро осіб.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Протягом останніх 24 годин Бериславський та Херсонський райони зазнали масованих атак з боку російських військ. Унаслідок артилерійських, авіаційних ударів і обстрілів із використанням БпЛА постраждали населені пункти Херсон, Комишани, Садове, Зеленівка, Кізомис, Новоолександрівка, Михайлівка, Українка та Дудчани. Обстріли спричинили пошкодження шести приватних будинків, двох багатоквартирних будинків, п’яти автомобілів, сільськогосподарської техніки та господарської споруди.

Російські військові завдали ударів вісьмома керованими авіабомбами по Українці, Дудчанах та Новоолександрівці. У Новоолександрівці застосували дрон типу “FPV”, який пошкодив два цивільні автомобілі та сільгосптехніку. Через артобстріл у Зеленівці та Комишанах пошкоджено чотири приватні будинки. 

У Херсоні російські війська цілеспрямовано атакували Дніпровський район, внаслідок атак пошкоджено приватні будинки та автомобілі, постраждали п’ятеро людей: двоє чоловіків і троє жінок, серед них 82-річна жінка, потерпілі отримали черепно-мозкові травми та уламкові поранення.

Під артилерійський обстріл також потрапили житловий квартал Центрального району та мікрорайон “Шуменський”, в першому пошкоджено багатоквартирний будинок. 

В Одрадокам’янці знайдено тіло місцевого жителя, який кілька днів тому підірвався на міні “Пелюстка”. Поліція закликає громадян бути особливо обережними через високу мінну небезпеку на деокупованих територіях.

Профільні служби працюють на місцях обстрілів, документуючи наслідки атак. За останню добу було зареєстровано 200 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення, зокрема відкрито 11 проваджень за статтею 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни).

Як писали “Ми-Україна” раніше, протиповітряна оборона вночі, 16 вересня, збила 53 дрони “Shahed”, якими російські війська атакували Україну. Основний удар був спрямований на Київську область.

Головне