Росіяни збільшили кількість наступальних і штурмових дій, – Тарнавський

Росіяни збільшили кількість наступальних і штурмових дій, – Тарнавський

В оперативній зоні ОСУВ "Таврія" зафіксовано збільшення кількості штурмів, проведених російськими військами. Окупанти другий день поспіль влаштовують по 50 бойових зіткнень.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Крім того, за останні сім днів ворог здійснив 100 авіаударів у оперативній зоні, переважно з КАБ, більшість з них спрямували на Донеччину.

За останню добу, 26 січня, були зафіксовані два ракетні удари, здійснені за допомогою С-300, по Мирнограду і Новогродівці, і загалом проведено 714 артобстрілів. Загальні втрати російських військ складають 385 осіб та 21 одиницю військової техніки, включаючи шість танків, дев'ять бойових броньованих машин, три автомобілі, три одиниці спеціальної техніки та 230 безпілотних літальних апаратів різних типів. Також було зареєстровано піддання в полон півтора десятка окупантів за тиждень.

Зазначається, що на півдні російські окупанти ведуть війну нерівномірно, періодично збільшуючи або зменшуючи кількість штурмів.

Нагадаємо, протягом минулої доби на фронті відбулося 98 бойових зіткнень. Силам оборони вдалося відбити 86 російських атак, найбільше - на Мар'їнському та Авдіївському напрямках.

Загалом ворог завдав вісім ракетних та чотири авіаційних удари, здійснив 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, американські війська здійснили удар по протикорабельній ракеті хуситів в Ємені, яка була спрямована на Червоне море і готувалася до запуску.

Головне