Росіяни зареєстрували військову частину на території окупованої ЗАЕС

Росіяни зареєстрували військову частину на території окупованої ЗАЕС

На території тимчасово окупованого Енергодара відбулася реєстрація нового підрозділу російської гвардії. Примітно, що юридична адреса цієї військової частини збігається з місцезнаходженням Запорізької атомної електростанції.

Такий крок окупаційної влади викликає занепокоєння щодо подальшого використання та безпеки найбільшої в Європі АЕС.

У тимчасово окупованому Енергодарі 30 липня 2024 року було офіційно зареєстровано військову частину. Юридична адреса цього підрозділу - вулиця Промислова, 133, що співпадає з розташуванням промислових об'єктів Запорізької атомної електростанції.

Інформація про керівництво цієї військової частини обмежена в російському реєстрі. Проте відомо, що засновником виступає Федеральна служба військ національної гвардії російської федерації. Ця ситуація викликає серйозне занепокоєння щодо намірів окупаційних сил та безпеки стратегічного об'єкта.

Нагадаємо, українські спецпризначенці, крім відомих операцій на Тендрівській косі, виконали низку секретних завдань, спрямованих на довгострокову перспективу. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Іван Тимочко, Голова Ради резервістів Сухопутних військ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія вивела у Чорне море два ракетоносії із загальним залпом - до 8 крилатих ракет "Калібр". Про це повідомляють Військово-Морські сили ЗСУ.

Головне