Росія зірвала план створення гуманітарного коридору для цивільних на окупованих територіях, - посол України в Туреччині

Росія зірвала план створення гуманітарного коридору для цивільних на окупованих територіях, - посол України в Туреччині

Минулого року обговорювалася ідея створення гуманітарного коридору для повернення певних категорій затриманих окупантами українських громадян додому через Туреччину. Спочатку росія погодилася на цю ініціативу, але пізніше відмовилася від неї.

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар у інтерв’ю РБК-Україна.

За його словами, рф в останній момент відмовилась від цієї ініціативи за вказівкою свого Міністерства оборони. 

Боднар підкреслив, що Україна та Туреччина продовжують працювати над цією гуманітарною ініціативою, зокрема у питанні звільнення політичних заручників, таких як кримські татари, затримані в тимчасово окупованому Криму та нині перебувають у російських в'язницях.

"Можливо немає гучних політичних заяв, але робота постійно ведеться і з порядку денного це питання ніколи не знімалось", - зазначив Бондар.

Нагадаємо, російські військові атакували цивільне судно з українським зерном, призначеним для Єгипту, відразу після виходу з українських територіальних вод у Чорному морі.

Як писав “Ми-Україна” раніше, за першу половину вересня російські війська випустили понад 640 дронів-камікадзе “шахед” по українських містах і селах, більшість з яких було збито українськими силами ППО.

Головне