росія застосувала понад 640 “шахедів” проти України за перші два тижні вересня, - Зеленський

росія застосувала понад 640 “шахедів” проти України за перші два тижні вересня, - Зеленський

За першу половину вересня російські війська випустили понад 640 дронів-камікадзе “шахед” по українських містах і селах, більшість з яких було збито українськими силами ППО.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Згідно з заявою Зеленського, лише за перші два тижні вересня російські терористи використали понад 640 “шахедів” проти українських міст і сіл. Більшість цих дронів вдалося збити завдяки зусиллям українських воїнів. 

Зеленський наголосив, що триває постійна робота над підвищенням ефективності повітряної оборони України, зокрема через зміцнення Повітряних сил, мобільних вогневих груп та інших підрозділів ППО.

В ніч на 16 вересня російська армія запустила 56 “шахедів”, з яких 53 були збиті українськими захисниками неба. Президент висловив подяку за влучність кожному воїну, зазначивши високу ефективність дій у багатьох регіонах.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські війська 15 вересня обстріляли Харків і низку населених пунктів Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп'янського районів. У результаті загинули двоє мирних жителів та 47 отримали поранення.

Головне