рф навряд чи здатна проводити скоординовані оборонні операції по всій лінії фронту, - ISW

рф навряд чи здатна проводити скоординовані оборонні операції по всій лінії фронту, - ISW

росія навряд чи здатна здійснювати узгоджену оборонну кампанію на всій лінії фронту.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Раніше Кадиров попросив президента рф Володимира Путіна наказати перекидання підрозділів "Ахмата" з "інших напрямків" на позиції "Вагнера" на Бахмутському напрямку.

Американські аналітики вважають, що начальник Генштабу рф Валерій Герасимов вимушений поступатися вимогам командирів окремих підрозділів. Таким чином виникають сумніви щодо спроможності рф здійснювати узгоджену оборонну кампанію на всій лінії фронту.

Виведення чеченських сил з інших ділянок фронту, ймовірно, становило би ризик для російських оборонних ліній. Герасимов і Шойгу, схоже, не хотіли на це йти.

В інституті вважають, що Шойгу і Герасимов, які проявляють послідовну лояльність до наказів Путіна, могли вирішити виділити боєприпаси для "Вагнера" за вказівкою російського президента.

"Очевидно, що успішні спільні зусилля Кадирова і Пригожина з шантажу свідчать про те, що Герасимов насправді не контролює всі російські війська в Україні, попри те, що він є номінальним командувачем всього театру військових дій. Герасимов, ймовірно, намагався взяти під свій контроль усі російські нерегулярні сили взимку 2023 року, але зазнав невдачі ще до того, як навесні втратив прихильність Путіна", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, через лісові пожежі у провінції Альберта, що у Канаді, оголосили надзвичайний стан.

Головне